Начин на приготвяне
Като за начало, активирайте маята с лъжичката захар и малко прясно мляко.
Чукнете яйцето в подходящ за месене съд, сипете предварително затопленото прясно мляко, солта, олиото, киселото мляко и най-накрая добавете активиралата се вече мая.
Постепенно добавяйте и брашното, докато се получи меко, нелепнещо и еластично тесто.
Оставете да удвои обема си.
Втасалото тесто разделете на 32 еднакви топченца, като всяко оформете на еднакви дълги фитили.
Усукайте едно с друго два от фитилите и съединете краищата им.
Процедирайте така и с останалите, и оставете гевречетата да втасат.
Изпечете на предварително загрята на 170 градуса фурна, за около 20 минути тези меки домашни гевречета.
Бележка: Преди изпичане намажете гевречетата с жълтък и 1 ч.л. прясно мляко (така, освен че ще имат блясък, коричката ще бъде изключително мека и ароматна). В моя случай добавих и олио, но препоръчвам само жълтък и прясно мляко.