Начин на приготвяне
Лукът и гъбите се нарязват на ситно и се смесват с каймата. Добавят се яйцето, галетата и подправките и всичко се омесва много добре. Получената смес се оставя в хладилника за 2-3 часа. Яйцата (5 бр.) се сваряват. Каймата се разделя на 5 равни части и всяка част се разстила с пръсти.
Вътре се слагат нарязана на ситно шунка, едно парченце топено сирене и яйцето. Оформя се като топче и се нарежда в намазана с олио тавичка. Ако яйцето ви е голямо и не може да се оформи хубаво топче, може да сложите само половин яйце. От това количество продукти излизат 5 кюфтета.
Пекат се завити с алуминиево фолио в предварително загрята на 220 градуса фурна за 30-40 минути, след което фолиото се маха и всички пълнени кюфтета се допичат за още 10 минути.
Поднасяме топлите пълнени кюфтета с варени яйца с гарнитура от картофено пюре.
Начин на приготвяне на пюрето: Картофите се обелват, нарязват на парчета и сваряват. Намачкват се с преса за картофи и към тях се добавят топлото прясно мляко, маслото, сол на вкус и по желание щипка индийско орехче.