Шопска закуска

АнабелАнабел
Ветеран
597
3k
1k
263
13/11/2019
"Народна солена закуска, която ще ви се услади и ще питате за още, най-добре сложете втора тава, когато извадите първата от фурната"
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 374
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • За тестото
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • топла вода - 310 мл
  • захар - 1/2 к.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 600 - 700 г
  • за плънката
  • сирене - 200 г
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се слага в купичка с малко топла вода и малко захар. Оставя се настрани да шупне.

Към брашното се прибавя солта и в средата му се прави кладенче, в което се излива шупналата мая и олиото.

Замесва се меко и нелепнещо тесто. Покрива се с памучна кърпа и се оставя на топло да втаса или докато удвои обема си.

Втасалото тесто се разточва на правоъгълна кора с дебелина 2-3 милиметра.

Кората се нарязва на еднакви квадрати. В средата на всеки квадрат се слага по малко натрошено сирене, след което ъглите му се прегъват и сгъват като пощенски плик.

Закуските се оставят да втасат повторно, след което сиренките се намазват със запържен в олио червен пипер и който предпочита - малко чубрица

Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, докато се зачерви шопска закуска.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар