Начин на приготвяне
Намазнете добре формата, в която ще се пече кекса, с маргарин, масло или олио; приберете в хладилник.
Разбийте яйцата със захарта за около 8-10 минути. Дългото им разбиване ще помогне за получаване на по-пухкав кекс.
След което добавете портокаловия сок (прясно изцеден; в моя случай 2 портокала бяха достатъчни да получа 200 мл сок), 2 с.л. пълни с маргарин, олиото, киселото мляко и бакпулвера.
Постепенно добавете брашното и бъркайте, докато се получи хомогенна смес.
Изсипете сместа за кекса във формата и изпечете на предварително загрята на 170 градуса за около 40-50 минути.
Готовият портокалов кекс оставете да изстине обърнат и едва след като е изстинал, го извадете от формата.
Поръсете вашия портокалов кекс с пудра захар.