Задушен заек с лук

14/11/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо140
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме месото във водата с оцет и оставяме за една нощ.

Загряваме олиото в дълбока тенджера и запържваме изваденото от течността и подсушено с кърпа месо. Пържим около 10 минути, като обръщаме парчетата месо, след което ги изваждаме и оставяме настрани.

Нарязваме лука на едро и го сипваме в тенджерата с мазнината. Настъргваме морковите и ги добавяме в тенджерата. Когато лукът поомекне след 8-10 минути, добавяме чушките, нарязани на ивички.

Готвим 5-6 минути и настъргваме доматите вътре и сипваме червения пипер и солта. Наливаме водата. Размиваме брашното и го сипваме в тенджерата. Счукваме чесъна и го сипваме в ястието от задушен заек заедно с наситнения магданоз и отделеното месо.

Задушаваме на тих огън 35-40 минути.

Уникален задушен заек с лук!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар