Яхния зелен боб с месо

АнабелАнабел
Копирайтър
353
3
50
09/11/2019
"На тази яхния зелен боб с месо и липсва само хлябът - отиваме да го вземем и сядаме на масата "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо232
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода.

Лукът и морковът се почистват, нарязват и поставят в тенджера с малко олио и вода да се задушат.

След кратко разбъркване към тях се прибавя почистеният и нарязан зелен боб.

Тенджерата се похлупва и се оставя зеленият боб също да се задуши.

Разбърква се периодично, след което се прибавят нарязаните на средно големи парчета картофи.

След кратко разбъркване се добавя червеният пипер и консервираните рязани домати.

Малко след това в тенджерата се налива от бульона, в които са се варили бутчетата. Прибавя се нарязаното на парчета месо и ако е необходимо - още сол.

Яхнията се оставя да къкри на слаб котлон.

Когато е почти готова, се прибавя нарязаният на филийки чесън и се сгъстява с разредено във вода малко царевично брашно.

Накрая яхнията зелен боб с месо се поръсва с нарязан на дребно копър.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йозлям Кадирова
Страхотно се получи. Благодаря за рецептата :)
0
0