Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов Крем»Плодов крем от пъпеш с белтъци

Плодов крем от пъпеш с белтъци

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k657
Плодов крем от пъпеш с белтъци1 / 2
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пъпеши - 1 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 2 к.ч. за белтъците
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъпешът се разрязва на парчета и се залива с 4 чаши вода. Вари се до пълно омекване. Претрива се през цедка.

Към получената смес се прибавят захарта и грис. Разбъркват се. Прибавят се разбити жълтъците и кремът се вари около 5 минути.

Разпределя се в подходящи купички и се оставя за 1 час в хладилника. Белтъците се разбиват със захарта (2 чашки) на водна баня до получаването на пухкав крем. Готовият плодов крем се гарнира с разбитите белтъци.

Уникален плодов крем от пъпеш с белтъци!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: