Зеленчукови шишчета с чеснов сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
67
46
12/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 873
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Шишчета

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките и патладжаните на едро. Посолете ги и ги оставете за 10-15 минути на хладно, за да се отцедят от излишните течности.

Почистете чушките от семките и ги нарежете на парчета, подходящи за нанизване. Гъбите се режат на две, а морковите и лукът на едро.

Смесете всички зеленчуци, включително и патладжаните и тиквичките в дълбока купа. Добавете зехтина, черен пипер и соев сос на вкус и размесете, за да се овкусят равномерно. Като редувате продуктите ги нанижете на дървени шишове.

Зеленчуковите шишчета се пекат до готовност на умерена скара от всички страни. Поднасят се с гарнитура нарязани домати, краставици и прясно зеле.

Соса се приготвя като към сметана добавите пресования чесън и наситнения копър. Подправяте със сол на вкус и разреждате с малко кисело мляко. Трябва да отлежи поне 2 часа във хладилник преди поднасяне.

Дървена дъска с бухал с приставка шиш за поднасяне
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Дървена дъска с бухал с приставка шиш за поднасяне
18.99 лв.
Виж ››

Идеалния аксесоар за градински барбекюта с приятели - практична и много функционална дървена дъска с форма бухал и приставка шиш.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар