Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Каши»Пилешка каша с магданоз

Пилешка каша с магданоз

Пилешка каша с магданоз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"С тази пилешка каша, поне половин хляб ще изчезне от масата"

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • мас - 1 к.ч.
  • масло - 50 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 5 връзки
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива много добре. Реже се на порции и се запържва в сгорещената мазнина. След като се извади, в мазнината се задушава лукът, нарязан на ситно, залива се с гореща вода и се кипва.

Връща се месото и се прибавя магданозът, нарязан на ситно. Вари се кашата до омекване на месото.

Млякото се разбива с яйцата и се подправя с лимоновия сок. С получената застройка се застройва ястието пилешка каша с магданоз.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: