Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Агнешки кебап в кален гювеч

Агнешки кебап в кален гювеч

Агнешки кебап в кален гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Агнешко месце и куп полезни зеленчуци, събрани в гювеч - и това ако не е перфекното ястие"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 600 г от бут
  • картофи - 2 бр. сварени
  • масло - 200 г
  • зелен лук - 2 връзки
  • чушки - 5 - 6 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - ½ кг
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета. В гювеча се разпределя маслото. Подреждат се парченцата месо и лукът, нарязан на парченца (ако е стар лук, се нарязва на кръгчета).

Запържва се леко и се осолява с черния пипер и солта. Прибавят се пиперките, нарязани на ивици и кубчета сварени картофи.

Залива се с половин чаша вода и се запича, докато поомекне месото от кебапа. Яйцата се разбиват с млякото и с получената смес се залива месото.

Печем агнешки кебап в гювеч още 10-15 минути. Сервира се топло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: