Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Агнешки кебап с патладжани

Агнешки кебап с патладжани

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Агнешки кебап с патладжани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Винаги сме си представяли, че перфектното ястие има страхотен вкус, зашеметяващ вид и патладжани. Да, определено тайната е в патладжаните"

Необходими продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • агнешко месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • домати - 4 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • вода - 2 ч.ч., гореща
  • олио - за пържене на патладжана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим патладжаните на зебра и ги режем на шайби с дебелина 1 см, накисваме ги за 30 минути в солена вода (2 с.л. сол на 1.5 вода).

Нарязваме месото на много ситно и го запържваме в загретия зехтин, прибавяме наситнения лук и готвим за 10 минути. Овкусяваме със сол, канела, черен пипер и прибавяме наситнените чушки и домати.

Заливаме в горещата вода и варим ястието за 30 минути на бавен огън без да разбъркваме.

Пържим отцедените патладжани в сгорещено олио и ги отцеждаме върху кухненска хартия.

Редим патладжаните на дъното на тава и покриваме с месото. Печем кебапа в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути и го оставяме във фурната за още 10 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: