Начин на приготвяне
Белим патладжаните на зебра и ги режем на шайби с дебелина 1 см, накисваме ги за 30 минути в солена вода (2 с.л. сол на 1.5 вода).
Нарязваме месото на много ситно и го запържваме в загретия зехтин, прибавяме наситнения лук и готвим за 10 минути. Овкусяваме със сол, канела, черен пипер и прибавяме наситнените чушки и домати.
Заливаме в горещата вода и варим ястието за 30 минути на бавен огън без да разбъркваме.
Пържим отцедените патладжани в сгорещено олио и ги отцеждаме върху кухненска хартия.
Редим патладжаните на дъното на тава и покриваме с месото. Печем кебапа в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути и го оставяме във фурната за още 10 минути.