Залцбургски вáренки

11/07/2013
Арминия
отАрминияНовак
"Днес сме ви подготвили едни много лесни и вкусни австрийски бухти"
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 250
  • Преглеждания за месеца207
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари8 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг. Към него постепенно добавяме и захарта, като бъркаме внимателно с дървена лъжица. Прибавяме и жълтъците един по един, а след това и брашното.

От сместа оформяме три големи топки, които пържим в сгорещеното масло до зачервяване. Изваждаме ги от тигана, обръщаме ги и ги запичаме в предварително загрята слаба фурна (на 150 градуса) за 7-8 минути.

Горещите варенки се поръсват с ванилия и се поднасят.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 6
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

мам
мам
04.08.2013 14:51
"От сместа оформяме три големи топки" Тъй като на снимката има около 12 топки, това ще рече ли,че трябва да използваме 12 яйца?
0
0
аз
аз
08.01.2015 16:08
Снимките понякога не отговарят - не ги гледайте критично
0
0
Иванова
Иванова
02.08.2013 13:09
Поразрових се из различни кулинарни източници.Рецептата е такава.Явно е нещо ,с което се набляга на яйцата и няма общо с нашите представи за тестена закуска.
0
0
досада
досада
15.07.2013 11:45
Направо не знам на тези хора как не им омръзна да обясняват, че снимките са само за илюстрация. Ако авторът на рецептата си е направил труда да я снима и да качи снимката - добре. Иначе ...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Gotvach.bg