Лаланги

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
129673131
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Знаете ли защо се наричат лаланги"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 равна ч.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
  • прясно мляко - за разреждане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме да приготвяме нашите лаланги, като разбиваме яйцата.

Към тях на порции сипваме брашното, бъркайки с телена бъркалка.

Поставяме още содата, солта и захарта.

Идва ред и на млякото. Наливайте малко по малко, като продължавате да бъркате.

Когато получите палачинково тесто с гъстотата на боза, спрете да добавяте течност.

Разбъркайте всичко много хубаво, от полученото тесто загребвайте с голяма лъжица и поставяйте в сгорещено олио.

Пържете тези лаланги от двете страни до златисто.

След това ги оставете да се отцедят от мазнината върху салфетка.

Поднесете готовите лаланги с пудра захар, конфитюр или сиренце.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията