Начин на приготвяне
Сваряваме картофите, така че да са твърдо сварени и да можем да ги настържем на ренде. Настърганите картофи ги добавяме към каймата заедно с 2 яйца, сол, черен пипер, чубрица и нарязания зелен лук.
Объркваме хубаво да се овкуси и смесят продуктите. Накрая добавяме 5 с.л. брашно, водата и 2-3 с.л. олио. Разбъркваме с лъжица, докато се получи еднородна смес.
Оставяме за 20 минути да се овкуси месото. След това сипваме олио в дълбок тиган и пържим шницелите в сгорещеното олио, като ги сипваме с лъжица.
Оформяме ги с помощта на лъжицата, като гледаме да не са много големи и дебели, за да може да се изпържат добре.
По желание може да сервирате готовите шницели с мляно месо и картофи със сос по избор или гарнитура. Да ви е сладко!