Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Кекс от мляно месо и кашкавал

Кекс от мляно месо и кашкавал

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Кекс от мляно месо и кашкавал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • кайма - 1 кг свинска или смес
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 брой
  • черен пипер - млян, на вкус
  • кимион - 1/2 ч.л. млян
  • домати - 200 мл доматен сос
  • бекон - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • шунка - 200 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Объркайте каймата с накълцания ситно лук яйцето, сол, черен пипер и кимион. Нарежете бекона на тънки и дълги ленти и ги наредете по дъното и стените на намазнена продълговата форма за кекс.

Смесете 2/3 от сместа с мляното месо с доматения сос и разстелете на пласт от 1 см дебелина във фирмата върху бекона. Отгоре наредете нарязани тънки ленти шунка и кашкавал.

Отново пласт от каймата и редувайте до изчерпване. Последният пласт е от мляното месо без доматите.

Подвийте краищата на бекона и наредете отгоре още няколко ленти, за да се покрие кексът от мляно месо и кашкавал. Намажете с малко доматен сос и сложете да се изпече в умерено загрята фурна.

Изпечения кекс от кайма обърнете в голяма чиния и поднесете на парчета с гарнитура по избор.

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: