Начин на приготвяне
Объркайте каймата с накълцания ситно лук яйцето, сол, черен пипер и кимион. Нарежете бекона на тънки и дълги ленти и ги наредете по дъното и стените на намазнена продълговата форма за кекс.
Смесете 2/3 от сместа с мляното месо с доматения сос и разстелете на пласт от 1 см дебелина във фирмата върху бекона. Отгоре наредете нарязани тънки ленти шунка и кашкавал.
Отново пласт от каймата и редувайте до изчерпване. Последният пласт е от мляното месо без доматите.
Подвийте краищата на бекона и наредете отгоре още няколко ленти, за да се покрие кексът от мляно месо и кашкавал. Намажете с малко доматен сос и сложете да се изпече в умерено загрята фурна.
Изпечения кекс от кайма обърнете в голяма чиния и поднесете на парчета с гарнитура по избор.