Оризово суфле

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921220783
Оризово суфле1 / 2
09/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6
"Изискано, семпло и елегантно - съвсем по френски"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Промийте ориза със студена вода и го оставете да се свари заедно с ванилията, млякото, маслото и солта. Когато ориза стане готов добавете 150 г захар. Разбъркайте за да се разтопи и добавете и един по един жълтъците на яйцата.

Белтъците и остатъка от захарта разбийте на твърд сняг. Изстискайте лимона и добавете към белтъчния сняг лимоновия сок. Внимателно добавете стафидите и смесете с останалите продукти.

Сместа се изсипва в подходящ дълбок съд, който предварително сте намазнили. Суфлето се изпича в предварително загрята умерена фурна. Може да поднесете с компот или плодов мус по избор.

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: