Оризово суфле

AdelineAdelineНовак
09/07/2013
"Изискано, семпло и елегантно - съвсем по френски "
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 741
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Промийте ориза със студена вода и го оставете да се свари заедно с ванилията, млякото, маслото и солта. Когато ориза стане готов добавете 150 г захар. Разбъркайте за да се разтопи и добавете и един по един жълтъците на яйцата.

Белтъците и остатъка от захарта разбийте на твърд сняг. Изстискайте лимона и добавете към белтъчния сняг лимоновия сок. Внимателно добавете стафидите и смесете с останалите продукти.

Сместа се изсипва в подходящ дълбок съд, който предварително сте намазнили. Суфлето се изпича в предварително загрята умерена фурна. Може да поднесете с компот или плодов мус по избор.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар