Омлет с кайма

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
126
652
125
76
Омлет с кайма
Снимка: Ася Заевска
24/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Само като го гледаме - огладняваме - видяло се е, че трябва да го приготвим още днес"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Прясното мляко и яйцата се изваждат на стайна температура.

Каймата се овкусява със сол и черен пипер. Запържва се в тиган, като се бърка, за да стане на трохи. Когато се запържи добре, се изважда.

Яйцата се разбиват с прясното мляко, щипка сол и щипка черен пипер. Налива се и прясно мляко. По желание към сместа може да се добави и щипка сода за хляб. Тя ще направи омлетът с кайма по-пухкав.

Загребва се от сместа и се разпределя в малко тиганче. Слага се и по малко пържена кайма. Тиганът се похлупва с капак. Когато яйцата се стегнат, омлетът с кайма се прегъва и се изважда.

По този начин се приготвят всички омлети.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: