Ловджийски сос с гъби

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
158
28/10/2019
"Страхотна комбинация от продукти за приготвянето на неустоимо вкусен сос "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо328
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бяло вино - 1, 2 л
  • лук - 2 глави
  • сос еспаньол - 1 с.л.
  • гъби - 200 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • риган - ¼ ч.л.
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • бахар - 3 - 4 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този ловджийски сос гъбите се почистват и се измиват. Остатъците се прибавят към виното.

Прибавя се лукът, нарязан на четири, и подправките. Вари се около 15 минути на тих огън. Добавя се сосът и се прецежда.

Слагат се гъбите и се вари до омекването им.

Вместо сос Еспаньол може да се използва и сос от печено месо.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар