Ловджийски сос с гъби

28/10/2019
"Страхотна комбинация от продукти за приготвянето на неустоимо вкусен сос "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бяло вино - 1, 2 л
  • лук - 2 глави
  • сос еспаньол - 1 с.л.
  • гъби - 200 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • риган - ¼ ч.л.
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • бахар - 3 - 4 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този ловджийски сос гъбите се почистват и се измиват. Остатъците се прибавят към виното.

Прибавя се лукът, нарязан на четири, и подправките. Вари се около 15 минути на тих огън. Добавя се сосът и се прецежда.

Слагат се гъбите и се вари до омекването им.

Вместо сос Еспаньол може да се използва и сос от печено месо.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар