Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Ловджийски сос с гъби

Ловджийски сос с гъби

Ловджийски сос с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Страхотна комбинация от продукти за приготвянето на неустоимо вкусен сос"

Необходими продукти

  • бяло вино - 1, 2 л
  • лук - 2 глави
  • сос еспаньол - 1 с.л.
  • гъби - 200 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • риган - ¼ ч.л.
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • бахар - 3 - 4 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този ловджийски сос гъбите се почистват и се измиват. Остатъците се прибавят към виното.

Прибавя се лукът, нарязан на четири, и подправките. Вари се около 15 минути на тих огън. Добавя се сосът и се прецежда.

Слагат се гъбите и се вари до омекването им.

Вместо сос Еспаньол може да се използва и сос от печено месо.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: