Панирани пилешки пържолки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
487
548
45
16/10/2019
"Тези сочни панирани пържолки винаги ни из правят пред труден избор - вино ли да отворим, бира ли да налеем "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо499
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бяло месо - от едно пиле
  • къри - микс, смляно
  • черен пипер
  • сол
  • царевично брашно
  • яйца - 1 бр. голямо
  • картофено нишесте - 1 с.л.
  • олио - за изпържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бялото месо изтъняване и правим четири пилешки пържоли. Наръсваме ги с черен пипер и къри на вкус. В чинийка сипваме фино царевично брашно и овалваме пържолите от всички страни.

В купичка чукваме яйце (1 бр.), прибавяме щипка сол и картофено нишесте (1 с.л.). Разбиваме с бъркалка добре.

В тиган нагряваме на умерена температура олио и в него изпържваме пилешките пържоли, които топваме в яйцето, непосредствено преди изпържване.

Готовите панирани пилешки пържоли сервираме със салата от пресни зеленчуци и соев сос.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар