Рибена чорба от шаран

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
129673131
Рибена чорба от шаран1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • шаран - 1 бр. среден
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шарана. Нарязваме го на средни парчета. В тенджера редим рибата, като я редуваме с парчета лук, магданоз, копър.

Не забравяме да поръсим и от подправките. Заливаме всички продукти с вода.

Тя трябва да е 2 пръста над съдържанието на тенджерата. Варим нашата чорба от шаран 40-45 минути. Трябва рибата да е добре омекнала. Ако течността намалее много, добавяме още.

После вадим месото, а получения рибен бульон]прецеждаме. Връщаме рибата и бульона обратно в тенджерата. Нашата рибена чорба е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: