Славянски гювеч в гърне

АнабелАнабелНовак40
16/10/2019
"Разбира се, че Славянски гювеч се прави в гърне - ето затова сме приготвили тази рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо439
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 3/4 к.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • олио - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на хапки, лукът - на дребно, морковът - на колелца, а червената чушка на ивици. Месото се поставя в дълбок тиган с малко мазнина да се запържи. Към него постепенно се прибавят зеленчуците, първо лукът и морковите, после чушките.

Оризът се измива и също се прибавя към останалите продукти заедно с една чаена чаша вода. Оризът се овкусява със сол червен и черен пипер. Накрая се прибавят смлените домати. Оризът се прехвърля в глинен съд, доливат се още две чаени чаши вода.

Съдът се похлупва и поставя в студена фурна. Готви се на 220 градуса през първите двайсет минути, след което температурата се намалява на 170 градуса. Готовият славянски гювеч в гърне се сервира, поръсен с нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар