Начин на приготвяне
Измитите патладжани се нарязват на тънки филии, които се посоляват и се оставят поне за 50-60 минути, за да се отцеди горчивия сок.
Лукът се наситнява, а чушките се нарязват на кръгчета. Доматите се обелват и се нарязват на кубчета.
Сгорещяваме зехтина в подходящ дълбок съд и запържваме първо лука. Когато омекне добавяме останалите зеленчуци и овкусяваме със сол и черен пипер.
Намаляваме котлона, захлупваме, добавяме малко гореща вода при нужда и задушаваме до готовност. Махаме капака и леко усилваме огъня, така че течността да се изпари и да ястието да остане само на мазнина.
Разбиваме яйцата и заливаме зеленчуците. Запържваме още 4-5 минути.