Начин на приготвяне
Поставяме маята в затопленото мляко, разбъркваме добре и оставяме за 10 минути да се активизира маята. След това прибавяме яйцата, захарта, солта и кардамонът, като бъркаме непрекъснато.
Брашното добавяме на порции, докато тестото се сгъсти добре. Доомесваме тестото на ръцете, добавяме омекналото масло и продължаваме да месим, докато започне да се отделя от пръстите.
Поставяме тестото в купа, покриваме с кърпа и оставяме да втаса, докато обемът му се удвои. Върху набрашнена повърхност оформяме големи тестени топки, намазваме ги с разбит жълтък, поръсваме със захар и ги печем за 10 минути в предварително загрята фурна на 225 градуса.
След като се охладят, отрязваме капачета от всички топки, намазваме със сладко от ягоди, шприцоваме сметана и слагаме капачетата отгоре. Ако искате да имат повече сладко и сметана, може да издълбаете малко от вътрешността на топките.