Начин на приготвяне
Фурната се загрява на 200 градуса. В голяма тенджера се сваряват раковините в подсолена вода, докато станат готови. Изцеждат се и се оставят да изсъхнат върху кухненска хартия. В голяма купа се разбърква рикотата, зелените подправки и зехтина.
Добавя се солта и черният пипер. Като използвате лъжица, напълнете раковините със готовата смес. Спанакът се бланшира за 1 минути във вряща вода, след което се нарязва на ситно. В голям тиган с 1 с.л. масло се добавят сметаната, спанакът и щипка сол.
Държи се, докато сметаната започне да образува мехурчета. Сместа се прехвърля в огнеупорен съд, като върху нея се подреждат напълнените раковини. Поръсва се с останалото масло и пармезана. Пече се 10 мин, или докато раковините се оцветят в златисто.