Овнешко на тиган

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Овнешко на тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5-6

Необходими продукти

  • овнешко месо - 800 г
  • лук - 300 г
  • олио - 60 мл
  • нарове - 100 мл сок от нар
  • нарове - 300 г зърна от нар
  • кориандър - пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е да изберете малко по-тлъсто месо напр. овнешки гърди. Овнешкото се нарязва на парчета и се овкусява със сол и черен пипер.

Загрявате олиото и изпържвате вътре нарязаното месо. Когато е запържено равномерно от всички страни добавяте и лука, нарязан на филийки. Запържвате за още 5-6 минути.

Намалявате котлона и добавяте прясно изстискания сок от нар.

Сваляте от котлона и захлупвате с капак. Оставяте да се задушава 15 минути.

Поднасяте топло с зрънца от нар и наръсен пресен кориандър (или магданоз).

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: