Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава на охлювчета

Баклава на охлювчета

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Баклава на охлювчета
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Най-вкусната баклава е на охлювчета - в случай, че досега не сте го разбрали и сами"

Необходими продукти

  • кори за баница - 2 бр.
  • орехи - 1, 1/2 ч.ч смлени
  • масло - 60 г
  • захар - 2 ч.ч.
  • канела
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разопаковаме кори за баница, разделяме ги една по една. Поръсваме с разтопеното масло и наръсваме със захар и смлени орехи.

Отгоре поставяме още една и така повтаряме до 6 бр. листа от корите.

Навиваме на руло, след това нарязваме.

Нареждаме в намазнена тава с разрезите нагоре и наръсваме с масло.

Поставяме в печката и печем на слаба фурна.

След като са готови, ги оставяме да изстинат и след това заливаме с горещ захарен сироп баклавата.

Приготвяме го от 1, 5 чаша захар, 1 чаша вода, канела и ванилия.

Сервираме на следващия ден нашата баклава на охлювчета.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: