Начин на приготвяне
Белим, измиваме и нарязваме на ситно картофите. Измиваме моркова, белим и настъргваме. Лука почистваме и нарязваме на ситно. В тенджерка наливаме няколко лъжици олио и слагаме нарязания лук и настъргания морков. Запържваме, като разбъркваме.
Дръпваме тенджерата от котлона и наливаме топла вода (1 и 1/2 л.). Връщаме отново на котлона и като заври, слагаме в супата, нарязаните картофи. Ръсваме чубрица и черен пипер на вкус. Прибавяме натрошен пилешки бульон и варим, докато омекнат зеленчуците.
Тогава прибавяме фиде в количество по вкус. Продължаваме варенето, като доливаме още топла вода при необходимост. Слагаме и измит, наситнен пресен магданоз. Застройваме супата, като в купа, разбиваме яйцето с кисело мляко, няколко кристалчета лимонена киселина и картофено нишесте.
Разбъркваме и наливаме в застройката няколко черпака от горещата картофена супа и тогава изливаме в цялото количество супа с непрекъснато разбъркване. Сервираме нашата картофена супа със застройка топла, като може да прибавим и стрити люти чушки.