Картофена супа със застройка

Илияна ДимоваИлияна ДимоваЕнтусиаст1271128
04/10/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо104
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим, измиваме и нарязваме на ситно картофите. Измиваме моркова, белим и настъргваме. Лука почистваме и нарязваме на ситно. В тенджерка наливаме няколко лъжици олио и слагаме нарязания лук и настъргания морков. Запържваме, като разбъркваме.

Дръпваме тенджерата от котлона и наливаме топла вода (1 и 1/2 л.). Връщаме отново на котлона и като заври, слагаме в супата, нарязаните картофи. Ръсваме чубрица и черен пипер на вкус. Прибавяме натрошен пилешки бульон и варим, докато омекнат зеленчуците.

Тогава прибавяме фиде в количество по вкус. Продължаваме варенето, като доливаме още топла вода при необходимост. Слагаме и измит, наситнен пресен магданоз. Застройваме супата, като в купа, разбиваме яйцето с кисело мляко, няколко кристалчета лимонена киселина и картофено нишесте.

Разбъркваме и наливаме в застройката няколко черпака от горещата картофена супа и тогава изливаме в цялото количество супа с непрекъснато разбъркване. Сервираме нашата картофена супа със застройка топла, като може да прибавим и стрити люти чушки.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар