Мусака от месо и макарони

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
302
286
19/05/2009
"Отсега да си знаете - ще прекалим с тази мусака, много ще прекалим и хич няма да съжаляваме "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 152
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният на ситно лук се изпържва в сгорещената мазнина. Последователно се прибавят доматеното пюре и месото за да се изпържат. Поръсват се със сол и червен пипер. Налива се бульон и месото се задушава да омекване.

Отделно във вряща подсолено вода се варят макароните. Отцеждат се и се попарват със сгорещеното масло.

Прибавят се към месото заедно с дребно нарязаните домати, магданоза и черния пипер. Сместа се разбърква и се изсипва в тава, като се залива с доматен сок. Пече се около 30 мин.

Приготвя се умерено гъст бешамелов сос, към който се прибавят жълтъците и разбитите на сняг белтъци. Пастата се изсипва върху готовата мусака и се поръсва с настъргания кашкавал. Запича се отново до зачервяване.

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
сашка
сашка
08.02.2012 14:32
това всъщност е лазаня, малко по тежка заливката (бешемел + яица) и аз бих добавила суров зехтин, т.с. не сгорещено или запържено масло. лазанята е сама по себе си тежка и трябва да я олекотим по някакъв начин.
0
0