Начин на приготвяне
Нарязаният на ситно лук се изпържва в сгорещената мазнина. Последователно се прибавят доматеното пюре и месото за да се изпържат. Поръсват се със сол и червен пипер. Налива се бульон и месото се задушава да омекване.
Отделно във вряща подсолено вода се варят макароните. Отцеждат се и се попарват със сгорещеното масло.
Прибавят се към месото заедно с дребно нарязаните домати, магданоза и черния пипер. Сместа се разбърква и се изсипва в тава, като се залива с доматен сок. Пече се около 30 мин.
Приготвя се умерено гъст бешамелов сос, към който се прибавят жълтъците и разбитите на сняг белтъци. Пастата се изсипва върху готовата мусака и се поръсва с настъргания кашкавал. Запича се отново до зачервяване.
Коментари