Ezine.bg»Рецепти»Паста»Пастицио»Мусака от месо и макарони

Мусака от месо и макарони

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Мусака от месо и макарони4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3-4
"Отсега да си знаете - ще прекалим с тази мусака, много ще прекалим и хич няма да съжаляваме"

Необходими продукти

  • свинско месо - 300 гр.
  • олио - 20 мл.
  • масло - 5 гр.
  • лук - 1 глава
  • макарони - 400 гр.
  • домати - 60 гр.
  • магданоз - 5гр.
  • брашно - 10 гр.
  • прясно мляко - 50 мл.
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 50 гр.
  • доматено пюре - 10 гр.
  • черен пипер - 2 гр.
  • червен пипер - 2 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният на ситно лук се изпържва в сгорещената мазнина. Последователно се прибавят доматеното пюре и месото за да се изпържат. Поръсват се със сол и червен пипер. Налива се бульон и месото се задушава да омекване.

Отделно във вряща подсолено вода се варят макароните. Отцеждат се и се попарват със сгорещеното масло.

Прибавят се към месото заедно с дребно нарязаните домати, магданоза и черния пипер. Сместа се разбърква и се изсипва в тава, като се залива с доматен сок. Пече се около 30 мин.

Приготвя се умерено гъст бешамелов сос, към който се прибавят жълтъците и разбитите на сняг белтъци. Пастата се изсипва върху готовата мусака и се поръсва с настъргания кашкавал. Запича се отново до зачервяване.

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниил Биков
Даниил Биков
В рецептата има Доматен сок ,а в продуктите не . Колко трябва да е този Доматен сок ???
30.08.2023 15:37
1
сашка
сашка
това всъщност е лазаня, малко по тежка заливката (бешемел + яица) и аз бих добавила суров зехтин, т.с. не сгорещено или запържено масло. лазанята е сама по себе си тежка и трябва да я олекотим по някакъв начин.
08.02.2012 14:32