Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Картофена торта с пилешко месо

Картофена торта с пилешко месо

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Картофена торта с пилешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вие шоколадовите торти си ги дръжте, който разбира, знае, че по-вкусна от картофената торта с пилешко няма да намери"

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • кромид лук - 1 глава
  • майонеза - 1 кутия
  • зехтин - 1 к.ч.
  • сол
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • пилешко филе - 500 г
  • кромид лук - 1 глава
  • орехи - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • ЗА ДЕКОРАЦИЯТА
  • сварени яйца - 2 броя
  • кашкавал - 100 г
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода, отцеждаме ги и ги пасираме. Към тях прибавяме майонеза и лук, нарязан на ситно, размесваме всичко много добре и подправяме със сол на вкус.

Загряваме зехтина в тиган и запържваме нарязания на едро лук за плънката, прибавяме нарязаното на парчета пилешко месо, подправяме със сол и черен пипер и пържим до готовност.

Малко преди да свалим плънката от котлона, прибавяме нарязаните орехови ядки. Разстиламе половината от пасираните картофи в подходяща форма за торта, разпределяме равномерно плънката и отгоре покриваме с останалите картофи.

Украсяваме готовата солена торта с настърган кашкавал, нарязани сварени яйца. По желание може да добавим маслини и каквото друго пожелаем за украса.

Прекрасна картофена торта с пилешко за гости!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: