Начин на приготвяне
Обелваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода, отцеждаме ги и ги пасираме. Към тях прибавяме майонеза и лук, нарязан на ситно, размесваме всичко много добре и подправяме със сол на вкус.
Загряваме зехтина в тиган и запържваме нарязания на едро лук за плънката, прибавяме нарязаното на парчета пилешко месо, подправяме със сол и черен пипер и пържим до готовност.
Малко преди да свалим плънката от котлона, прибавяме нарязаните орехови ядки. Разстиламе половината от пасираните картофи в подходяща форма за торта, разпределяме равномерно плънката и отгоре покриваме с останалите картофи.
Украсяваме готовата солена торта с настърган кашкавал, нарязани сварени яйца. По желание може да добавим маслини и каквото друго пожелаем за украса.
Прекрасна картофена торта с пилешко за гости!