Свински пържоли в гювеч

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Експерт
300
900
477
73
7
03/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
"Разликата във вкуса определено се усеща, когато свинските пържоли са приготвени в гювеч"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме глинен гювеч и намазваме добре дъното и страните му със зехтина.

Разпределяме равномерно на дъното половината от нарязаните моркови, лук и целина, слагаме пържолите и ги овкусяваме с натрошеното кубче бульон, чубрица и босилек.

Сипваме 2 чаени чаши вода, прибавяме останалите зеленчуци и захлупваме гювеча. Поставяме го в предварително загрята фурна на 180 градуса и печем около 2 часа нашите пържоли в гювеч.

Бележка: По желание към пържолите в гювеч можете да добавите и гъби.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: