Печени картофи и кюфтета на фурна

АнабелАнабел
Ветеран
529
2k
1k
212
02/10/2019
"Когато сложите любимите си неща направо във фурната и всичко, което ви остава, е да изтичате за бира "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 651
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кайма се приготвя като за пържени кюфтета. Първо се накисва сухар в купичка с прясно мляко, за да омекне. Лукът се нарязва на ситно и се прибавя към каймата заедно с всички останали подправки.

Накрая се надробява омекналите и изстискани филийки сухар и яйцето. Каймата се омесва добре и се оставя поне за два часа на хладно, за да поеме от ароматите. След това от нея се оформят кюфтенца и се нареждат на разстояние едно от друго в намазнена тавичка.

Картофите се обелват и нарязват на филийки. Овкусяват се със сол и щипка смлян четен пипер. Поливат се с малко олио и се нареждат между кюфтенцата.

В тавичката се налива около 150 мл вода, покрива се с алуминиево фолио и се слага във фурна загрята на 200 градуса. Ястието от картофи и кюфтета на фурна се пече около един час, като накрая фолиото се маха и се запича до приятен загар.

Овална керамична тава за ценители
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар