Орехов сладкиш с мармалад от кайсии

01/10/2019
"А има ли по-искрен начин да покажете на някого, че го цените и обичате от това да му приготвите с много любов този сладкиш с вълшебен аромат "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо93
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото със захарта до побеляване, прибавяме жълтъците, един по един, киселото мляко, брашното, размесено с бакпулвера и разбъркваме добре.

Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка, печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до бледорозово.

Смесваме рома с мармалад и намазваме изпечения блат. Белтъците за глазурата разбиваме на сняг, добавяме захарта, орехите, разбъркваме и изсипваме върху мармалада.

Връщаме обратно във фурната за около 5 минути, за да се втвърди глазурата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар