Ориз на фурна с гъби и пилешко

АнабелАнабелНовак36
28/09/2019
"Пилето с ориз си е класика, а като добавите и гъби - става разкошно "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо256
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата77
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - около 1 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер - 1/ 2 к.л.
  • универсална подправка - за пиле
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се почистват и нарязват на дребно. Слагат се направо в тавата за печене и се задушават в мазнина. След като омекнат, към тях се прибавят почистените и нарязани на филийки гъби.

След като омекнат гъбите, се прибавят измитият ориз и една чаена чаша вода. Оризът се овкусява със сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз. Разбърква се периодично и след като набъбне, се доливат още две чаши вода.

Пилешкото месо се овкусява със сол и подправка за пиле, след което се нарежда върху ориза.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и се поставя във фурната да се пече на 200 градуса за около 45 минути. Накрая фолиото се маха и ястието се пече още около 5-10 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар