Парен кекс с течен шоколад

25/09/2019
"Кекс с парено тесто - едно от нещата, които всеки задължително трябва да опита "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме добре захарта и яйцата, прибавяме ванилията, олиото и брашното размесено с бакпулвера.

Малко по малко прибавяме врялата вода, разбъркваме добре, ако сместа за кекса стане прекалено рядка, може да се добави още малко брашно.

Отделяме малко от кексовата смес и прибавяме какао на прах, за да се оцвети.

Намазняваме и посипваме с брашно форма за кекс, изсипваме една част от сместа, след това изсипваме оцветената с какао смес и накрая завършваме с останалата смес.

Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30 минути.

След като извадим внимателно шарения кекс от формата, го мажем с течен шоколад, докато е още топъл.

Вкусен парен кекс, идеален за следобедно кафе.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар