Пържени консервирани чушки върхарки

АнабелАнабел
Ветеран
549
2k
1k
218
25/09/2019
"Ах, колко обичаме точно върхарите - те са ни като подарък от лятото, което още не иска да си тръгне "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 860
  • Преглеждания за месеца397
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • чушки върхарки - 5 кг
  • олио - за пържене
  • За маринатата
  • аспирин - 10 бр.
  • сол - 100 г
  • захар - 500 г
  • оцет - 700 мл
  • вода - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за маринатата се смесват в дълбок съд.

Разбъркват се, за да се разтворят захарта и солта.

Маринатата не се заварява, а се оставя така студена.

Предварително измитите и подсушени върхарки се пробождат на няколко места за да не пръскат при пърженето.

Изпържените върхарки се пускат в съда с маринатата и престояват там поне три часа.

След като престоят, се нареждат в сухи буркани, като се притискат.

Остатъкът от маринатата се разлива по бурканите, след което се запечатват и консервираните чушки.

Пържени консервирани чушки върхарки се стерилизират за около пет минути.

Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
За вашата зимнина препоръчваме:
Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
5.99 лв.
Виж ››

За да не отидат усилията ви на вятъра и да не се притеснявате, че зимнината ви ще се развали, заложете на изпитаното качество на капачки за буркани Етро Поле.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар