ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Картофена яхния на мама

Картофена яхния на мама

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9893
Картофена яхния на мама
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
24/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Най-вкусната картофена яхния - защото е на мама и защото детето в нас е все още някъде там"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чушката се нарязват на дребно и се задушават в мазнина и малко вода. След като омекнат се прибавят картофите, нарязани на надлъжни парчета.

Долива се около чаена чаша вода и сол на вкус. Яхнията се готви на не много силен огън.

Когато картофите се посварят малко, се прибавя нарязаният на дребно домат, червеният пипер и джодженът. Долива се още около чаша вода.

Накрая яхнията се сгъстява с размито в малко вода брашно. Когато е готова се поръсва нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: