Пилаф по арабски

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
205
491
189
37
5
25/09/2019
"Защото не всеки пилаф е като другия, а този е като излязъл от някоя екзотична приказка "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 402
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред слагаме ориза да се накисне във вода за 30 минути.

В дълбок тиган сгорещяваме малко олио, добавяме нарязаните на малки парчета пилешки гърди, подправките, запържваме леко, разбъркваме добре и добавяме вода - толкова, че да покрие пилешкото, след като заври, захлупваме с капак и оставяме на слаб огън за 30 минути.

След това отцеждаме пилешкото и запазваме бульона в друг съд.

В друг тиган сгорещяваме около 3 с.л. олио и добавяме стафидите и нарязаните на ситно лук и моркови, сотираме ги за около 5-6 минути, добавяме доматеното пюре и разбъркваме.

Изсипваме готовите зеленчуци с пюрето в тигана с пилешкото, добавяме ориза и бульона, който сме запазили, преди това. Бъркаме на среден огън, когато оризът абсорбира цялата течност, захлупваме с капак, махаме го от котлона и го оставяме да се задуши.

През това време нарязваме бадемите на ситно и ги запичаме леко в тиган.

Когато сервираме готовия пилаф по арабски, поръсваме отгоре със запечените бадеми.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар