Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Пилаф по механджийски

Пилаф по механджийски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9259581k
Пилаф по механджийски1 / 2
30/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 250 г
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • чорбаджийски чушки - 4 бр.
  • домати - 3 бр.
  • вода - 3 ½ ч.ч.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • булгур - 2 ч.ч. едър
  • масло - 150 г
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешкото месо и го нарязваме на ситно.

Запържваме го заедно с мазнината и към него добавяме лука, чесъна и чушките, нарязани на ситно, запържваме за 1-2 минути.

Добавяме обелените и нарязани на кубчета домати. Овкусяваме със солта и черния пипер и добавяме водата. Варим до омекване на месото.

В отделен съд с вряща вода сваряваме булгура с джоджена и мащерката на слаб огън за 20 минути.

Разбъркваме с месото и върху него изсипваме разтопеното масло.

Изсипваме пилафа в широк съд и го покриваме с кухненска хартия или кърпа за 10 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: