Царска туршия на баба

редакция:
Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Царска туршия на баба
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Запрятайте ръкави, време е да приготвим царската туршия на баба"

Необходими продукти

  • карфиол - 4 кг
  • камби - 3 кг
  • моркови - 1, 5 кг
  • керевиз - 1 връзка
  • За марината
  • вода - 18 ч.ч.
  • оцет - 8 ч.ч.
  • захар - 6 ч.ч.
  • морска сол - 2 ч.ч.
  • аспирин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме марината, като разтваряме солта и захарта при непрекъснато разбъркване.

Почистваме си зеленчуците и ги нарязваме на парчета.

Заливаме ги с марината и ги оставяме да престоят 12 часа, като ги разбъркваме няколко пъти.

Пълним ги в буркани, като на всеки се слагат по 2 аспирина.

Ако са в 3 литрови буркани. слагаме по 4.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни изпитани рецепти за туршия с карфиол, нашите пълнени камби със зеле и моркови или тази туршия за бърза консумация.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: