Начин на приготвяне
Карфиолът се измива и се разделя на розички. В дълбока тенджера се слага вода почти до горе и се слага 1 ч.л. сол, оставя се да заври. След което карфиолът се пуска в горещата вода да се бланшира за около 1-2 минути, не повече, защото омеква бързо и ще се разкашка.
Оставя се в гевгира да се прецеди от водата, след което се посолява и се овкусява с черен пипер. Приготвяме си панировка, като в дълбока купичка чукнем 3 яйца и ги разбием хубаво, след това добавяме прясното мляко и брашното. И доразбиваме до получаването на гъста яйчена смес, в която ще потапяме карфиол.
В дълбока чинийка си сипваме галета. Карфиолът го овалваме първо в галетата и след това в яйчената смес и го слагаме в сгорещено олио да се изпържи. Бъдете бързи, защото много бързо е готов. Изпържете го от двете страни и извадете карфиола върху кухненска хартия, за да се отцеди от олиото.
Повторете процедурата, докато свърши карфиолът. Подредете в друга чиния и си пригответе соса, като в дълбока купичка объркайте млякото, майонезата, горчицата, заквасената сметана и пасирания чесън, добавете сол на вкус. Объркайте хубаво домашния сос и сервирайте в подходяща купичка за сос. Да ви е сладко!