ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Туршия с варена марина

Туршия с варена марина

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
8703k7k1k4
Туршия с варена марина
Снимка: Стоянка Русенова
16/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Щом опитате туршия с варена марината, повече няма да погледнете друга"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 китка
  • едра сол - 1 кг
  • вода - 6 л
  • камби - 6 кг
  • моркови - 1 кг
  • за марината
  • черен пипер
  • бахар
  • дафинов лист
  • хардал
  • оцет - 1.8 л
  • захар - 1.5 кг
  • натриев бензоат - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд поставяме 6 литра вода и към нея прибавяме солта. Камбите почистваме от семките и нарязваме на парчета.

Готовите нарязани камби поставяме в саламурата и оставяме да престоят 24 часа. През това време си измиваме морковите и тях нарязваме на колелца, а карфиола начупваме на розички.

Когато изтече времето за камбите, премахваме ги и в същата саламура поставяме морковите и карфиол за час и половина.

След това прецеждаме саламурата от зеленчуците, прибавяме камбите и разбъркваме. Подготвяме си марината по следния начин.

В дълбок съд изсипваме оцета със захарта и всички подправки за марината и поставяме на котлона.

Варим, докато се разтопи захарта.

Аз ползвам 3-литрови буркани, който пълня с туршията и заливам със студената марина.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: