Сладкарски шоколадов крем

12/09/2019
"Защото всички хубави торти за почват с думите Я ми подай този шоколадов крем оттам "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 520
  • Преглеждания за месеца895
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме прясното мляко, царевичното нишесте, ванилията и какаото в тенджера и ги слагаме на котлона на средна температура.

Докато млякото се загрява, разбиваме жълтъците със захарта. Когато млякото започне да завира, прибавяме на тънка струя разбитите със захар жълтъци.

Когато кремът започне да се сгъстява, при непрекъснато бъркане добавяме шоколад и маслото, бъркаме още около 5 минути, докато напълно се сгъсти.

Готовият сладкарски шоколадов крем може да се поднесе охладен в купички или да се използва като добавка за различни сладкиши и торти.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар