Патица с портокали

02/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо51
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата се почиства, като се запазва вътре дробът ѝ. Задушават се леко зеленчуците (чесън, морков и лук, нарязани на ситно) и се пълни патицата.

Пече се в слаба фурна за 45 минути. След това се залива с оцета и изцедения сок от лимона и отново се слага да се пече, докато стане готова.

Нарязват се два от портокалите на тънки кръгчета, а другите се изцеждат. Патицата, още топла, се слага в съда, с който ще се поднася.

Около нея се нареждат портокалите. Портокаловият сок се смесва със соса на патицата и се залива. Сервира се топла.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар