Шоколадови бонбони с масло

02/09/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак651
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се сварява с прясното масло и захарта. Като заври, се прибавят две супени лъжици какао, което предварително се размива с малко топла вода, за да не стане на бучки.

Вари се, като постепенно се бърка, за да не загори, докато се сгъсти много (като се капне в чаша вода да се отделя капката).

След като стане готово, се изсипват нарязаните орехови ядки, разбърква се и се изсипва в емайлиран плитък съд, намазан с масло.

Изсипва се бързо, за да се запази повърхността лъскава. Нарязва се, когато малко поизстине, с остър нож на кубчета с големина по желание.

Най-трудно се постига гъстота на бонбоните, за което се изискват повече умения.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар